Kanske om några månader....

....om man har tur!



Men jag är ju realist som sagt....och just nu känns det väääääääääldigt långt borta =)

Måste bara dela med mej av detta!!

Ett jätte enkelt, snabbt, gott och nyttigt recept!

Perfekt för mitt i veckan mat som ska gå fort.

Svårt att avgöra om det är soppa eller gryta dock så vi döper den till detta

Enkel Rissoppsgryta Med Kyckling

3 dl långkornigt ris
1 msk olivolja
1 liter hönsbuljong
4 kycklingfiléer
4 tomater eller 8-10 Cocktailtomater
2 dl lätt crème fraiche Franska Örter
Salt och Peppar

1. Fräs riset i olja i stor gryta
2. Häll på buljongen, låt koka under lock ca 15 min
3. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och blanda i soppan. Låt koka i ytterligare ca 10 min
4. Skölj och tärna tomaterna
5. Blanda ner tomater och crème fraiche i soppan och smaka av med salt och peppar
6. Servera soppgrytan och kanske ett gott bröd till.

Detta recept är skrivet för 4 portioner men det räcker gott till fler! Snarare 6-8 kanske.

Ingen bra dag...

MAn tror ju att man är stålkvinnan och att allt är som vanligt när man fått komma hem igen och allt har varit lugnt så pass länge.
Så får man för sig att springa (springa=gå i sakta mak som knappt tar en fram) runt hela coop och veckohandla. JAg hade i och för sig hjälp av min söta mor men iaf. När vi kom därifrån kände jag att allt inte var som det skulle. Magen var stenhård, ont i ryggen och bäckenet, jag kände mig helt slut helt enkelt.
Min mamma förstod att nåt inte var som det skulle när jag sa att kanske jag måste åka hem och vila, JAG är ju inte den som erkänner att jag inte mår bra.
Sagt och gjort åkte hem, la mej på soffan och kände hur magen sakta slappnade av.
Sov i ungefär 3,5 timme efter det.

Det är lätt att glömma bort barnmorskornas ord om att lilten i magen KAN komma ut när som helst.


Var iaf på koll i fredags. =) Allt såg bra ut och det var skönt att höra av läkarna själva (hade 2 stycken, båda lika förvånade över att jag fortfarande är oförlöst) här att det inte skulle vara någre problem om lillen får för sig att komma ut nu.
Ctg-n var som vanligt svår att läsa av eftersom liten spelade fotboll där inne. För övrigt inget nytt, bra blodtryck, blodprov, vikt +9 kg, sf-mått 30cm.....Med mera...
Bad läkaren om ett till läkarintyg som jag tydligen måste ha enligt F-Kassan. Måste vara sjukskriven istället för havandeskapspenning.
Hum tycker ju som att det är samma kassa så det borde ju spela mindre roll......men tydligen inte...

Nä nu ska jag sträcka ut mig på soffan igen.... HA De!

Svårt att sova.....

Okey här är man sjukskriven, helt fri att sova tills man vaknar =)
Givetvis kan man inte sova då....skyller allt på filmen vi såg i helgen.

Paranormal Activity





Skulle inte säga att det är det läskigaste jag sett men trots det har den påverkat min sömn och måste väl kanske erkänna då att den var bra stundtals. Men den har sina dåliga sidor förutom att skrämma folk.

Filmen har en väldigt simpel handling, ett par som bor i ett hus där det spökar. Fel av mig, det är tjejen dom är förföljd av en demon vilket gör att det inte kommer sluta även om dom flyttar. För att få bevis på detta så köper killen, Micha som han heter, en kamera för att försöka få med spöket på film. Det lyckas han med, milt sagt.

Filmen är tydligen inspelad på en vecka i resigörens eget hus med en väldigt liten budget vilket gör filmen briljant på så vis.
Men tyvärr är karaktärerna inte lika briljanta. Framförallt Micha framstår som lätt utvecklings störd och är otroligt irriterande, stundtals så irriterande att man hoppas att spöket/demonen eller vad det nu är ska komma och slita han i stycken genom halva filmen. Även Katies karaktär är dåligt skriven med en dålig bakgrundshistoria, hon framstår som en total mes stundtals och en gapande alfahona i en annan men som senare kuvar sig under sin man.
Hade det här hänt på riktigt hade inte den där kameran överlevt mer än en vecka, tjejen hade slagit sönder den i killens huvud efter natt 5.

Det är svårt att skriva mer utan att avslöja för mycket. Varför dom överhuvutaget fortsätter att sova som vanligt förstår nog ingen eftersom allt som händer sker under natten. Jag personligen hade nog sovit på dagen, i skift osv. för att kanske slippa lite spökerier.
Filmen är inte verklighetsbaserad! Det kan vara bra att veta i förväg för oss hariga.

AA

Filmen får bara 2 An av mej å det beror inte på att den skrämt mej utan pga karaktärerna

Hemma =)

Äntligen hemma igen!

Ok har varit hemma sedan förra veckan på måndag men inte riktigt orkat ta upp bloggandet. Har bara njutit av att slippa det h-vete som varit.

Fick lite flashbacks när jag var på förlossningen i fredags på kontroll. Men jag fick ju åka hem där ifrån efteråt.
CTG= OK
CRP=OK
Blodtryck =  100/65 Lite lågt
Urinprov = OK

Flöde, vattenmängd, tillväxt mm allt såg ut som det skulle och min läkare kunde inte sluta klia sig i huvudet. Det var samma läkare som skickade iväg mig pga vattnet så jag frågade honom om han var förvånad att se mig oförlöst. Han började skratta och sa att något sådant hade då aldrig han vait med om (och han är gammal i gemet) Nån gång ska man väl vara ett under =)
Jag sa åt läkaren att med en sådan otrolig bebis i magen kommer den nog gå två veckor över tiden bara för att bevisa oss alla motsatsen =)

Helgen spenderade vi i byn, i stugan, på tre års kalas och hos svärföräldrarna. Blev så glad att se alla att jag kände mig gråtfärdig. Där känner man sig alltid välkommen.

Nä nu ska jag kika in i WoW världen ett ögonblick för att se om nåt förändrats inför den nya uppföljaren som släpps snart.

Tjing!






RSS 2.0