Hästmannen

Ja nu handlar det om djurhållning igen.

Stig Anders Svensson även kallad Hästmannen har nu gett upp sin kamp mot myndigheterna som vill ta hans hästar ifrån honom.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte är helt innsatt i hans djurhållningssätt och varför hästarna tas ifrån honom.

Men en man som själv kallas hästmannen och kallar sina hästar för flickorna har ett specieltt band till sina djur och skulle nog aldrig medvetet missköta sina hästar så dåligt att dom skulle kunna ta allvarlig skada av hans "gamla" synsätt på djurhållning.

Vem säger att hans hästar mår sämmre än alla tusentals hästa på landets ridskolor? Bara för att hästarnas hovar inte alltid är verkta i tid? Hur många ridskolestall kan man gå igenom och se hästar bara stå med hängande huvuden, verkligen se hur dom inte mår bra. Nu menar jag inte att våra ridskolor i sverige inte tar hand om sina hästar, utan att alla hästar kanske inte passar för ridskolor.

Någon som någonsin sett Animal Cops på AnimalPlanet har säkert sett VÄLDIGT missskötta hästar och visst är det bra att vi har lagar och regler som skyddar djuren. Men att följa regler till punkt och prickar funkar inte alltid. Man måste ha hjärta också. Man måste se om misskötsel beror på okunnighet, brist på pengar, eller helt enkelt grymmhet. Man måste också kunna utbilda och hjälpa.

Tycker myndigheterna bore ödsla mer tid och pengar på djur som VERKLIGEN far illa.
För det finns massor av djur som behöver hjälp att hitta nya hem.

Djurpoliser vore kanske en ide i sverige också. Där deras främsta uppgift inte är att ta djur ifrån sina ägare utan se till att ägare får den utbildning och hjälp dom behöver för att kunna ta hand om sina djur.

 

Kalendern

Onsdag 2010-09-29

  • Mikael och Mikaela har namnsdag. Mikael är till minne av ärkeängeln med samma namn.
  • 1560 dör sveriges konung Gustav Vasa och hans son Erik XIV blir nu kung.
  • 1952 Har filmen Singin' in the Rain sverige premiär
  • 1966  Bilmodellen Chevrolet Camaro presenteras
  • Den svenska ishockeyspelaren Jörgen Jönsson fyller 38 år


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0