Grekisk Pytt i Panna

Här kommer ett sypergott recept som går snabbt att laga mitt i veckan och även funkar till helgmiddagar =)



Ser inte så roligt ut på bilden men smakar desto bättre =)

Tillagning

Till: 4 personer. Ugn 225 grader

500 g Potatis
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
2 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

(snabb variant: Marinera i vanlig grillolja)

Lägg potatisen underst i en långpanna (dom ger av sig mindre vätska om man kokar upp dom lite snabbt)  Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

(strunta i majonäsen för lite smalare, lika gott)

In med allt i ugnen till kött å potatis e färdigt ca 35min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0