God Limpa

Här är en god limpa jag bakade i helgen.

Receptet kommer från svärmormor =)

Jätte enkelt =)

Bilden är en bild från nätet och ser ungefär ut som den jag bakade =)




Svärmormors Mörka Limpa

Receptet Är På 2 Limpor
  • 7 Dl Vetemjöl
  • 4 Dl Grahamsmjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1 Dl Solrosfrön
  • 1 Dl Linfrön
  • 1 Dl Torkade Aprikoser
  • 1 Dl Russin
  • 1 Liter Filmjölk
  • 2 tsk Bikarbonat
  • 2 Dl Mörk Sirap

Gör Så Här


  1. Blanda ihop mjölsorterna, salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och bikarbonat.
  2. Blanda Filmjölk och sirap noga.
  3. Tillsätt torrvarorna medans du rör om mycket försiktigt till en jämn och tjock smet.
  4. Smörj 2 stycken 1,5 liters brödformar väl (strödde lite grahamsmjöl i dem också)
  5. Fyll dem med smeten och strö över lite grahamsmjöl.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timma i 175 grader, prova med sticka så den ej är kladdig. Täck med folie om dom blir för mörka ovanpå.
  7. Stjälp upp på galler och låt vila i bakduk minst 5 timmar.
Limpan är som godast när den är färsk och varm fortfarande. Lite smör på räcker =)

Ska man frysa in limporna rekomenderar jag att man skivar upp färdigt och kanske sätter en bit bakplåtspapper mellan varje skiva för att lättare kunna dela dem frysta.

Jag använde ljus sirap första gången. Det blir lite för sött så då rekomenderar jag att man struntar i antingen russin el aprikoserna och fyller ut med mer solrosförn tex.

Denna limpa går att variera hur mycket som helst. Byt ut de torkade frukterna mot tex rivna morötter, blåbär, lingon och så vidare =) 


Lycka till =)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0